De GBS De Kangoeroe basisschool stelt zich voor

De GBS De Kangoeroe basisschool stelt zich voor

Voor het doorlopen van een fijne schooltijd is het belangrijk dat een kind zich veilig voelt op school. GBS De Kangoeroe draagt een visie uit die volledig in het teken van de ontwikkeling van de leerlingen staat. De naam De Kangoeroe is goed te verklaren. GBS De Kangoeroe heeft een leeromgeving die wordt gekenmerkt door:

  • een veilige plek
  • een hart voor elkaar
  • actieve manier van leren
  • een blik op de toekomst
  • een stevige basis



De fijne manier van samenzijn zal er voor een belangrijk deel aan bijdragen dat het kind met sprongen vooruit gaat. Hiermee is de keuze van de schoolnaam "kangoeroe" direct verklaard. Kinderen zijn gebaat bij een op maat gemaakte vorm van onderwijs. Hierdoor kan iedere leerling op zijn of haar eigen niveau en tempo de leerstof tot zich nemen. De school gebruikt hiervoor onder andere het systeem Bingel.

Bingel
Met het programma Bingel kan de leerstof precies op het juiste niveau van de leerling worden afgestemd. De snelheid en het niveau waarop geleerd wordt, verschilt immers per kind. Hoe fijn is het als daar rekening mee wordt gehouden via de opdrachten die worden aangeboden? Een tandje lager, als het nodig is en meer uitdaging, als het kind daar aan toe is. Op deze manier lesstof aanbieden, draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en maakt het leren bovendien een stuk plezieriger. De manier waarop de programma's zijn opgezet, sluiten goed aan bij de belevingswereld van het kind. De leerstof wordt op deze manier op een speelse manier aangeboden en spreekt veel meer tot de verbeelding van kinderen. In een snel veranderende digitale wereld is het bovendien een perfecte manier om leerlingen wegwijs te maken in de hedendaagse technologie.


Pedagogisch project
Het optimaal benutten van de kwaliteiten en mogelijkheden van de leerlingen vormt een belangrijk onderdeel van het pedagogisch project dat GBS De Kangoeroe is gestart. Zelfkennis bij een kind maakt het mogelijk om met een kritische blik naar zichzelf te kijken en respect voor anderen te hebben. Als onderdeel van de maatschappij is het belangrijk dat kinderen leren om benodigde sociale vaardigheden te trainen. Dit kan variƫren van het aanbieden van groepsactiviteiten tot het oplossen van ruzies. Creativiteit en het nemen van initiatief komen aan bod, net als interactieve werkvormen. De insteek van het pedagogisch project is het verkrijgen van vaardigheden op:

  • cognitief vlak
  • sociaal-emotioneel vlak
  • psycho-motorisch gebied
  • muzisch-creatief gebied



Voor een goede ontwikkeling is het belangrijk dat een kind weerbaar wordt, initiatief toont en zich veilig voelt in de omgeving waarin het verblijft. GBS De Kangoeroe kan hier uitstekend in voorzien.